Successen voor Judoschool Veendam

VEENDAM – Judoka’s van Judoschool Veendam hebben onlangs op verschillende fronten knappe resultaten behaald. Hoogtepunt was dat Marit Kamps geheel onverwacht werd uitgeroepen tot wereldkampioen bij de junioren tot 21 jaar.

In het Italiaanse Olbia verloor Kamps aanvankelijk de WK finale van Coralie Hayme uit Frankrijk met een waza-ari. Tijdens een IJF congres na afloop van de WK junioren werd besloten de beslissende actie uit de WK-finale te annuleren. Op basis daarvan zijn beide judoka’s tot wereldkampioen junioren 2021 in de categorie +78 kilogram uitgeroepen. De judoka van Judoschool Veendam was zichtbaar verrast toen ze de medaille omgehangen kreeg tijdens de Nationale training op Papendal. ,,Dit is heel vet en tegelijkertijd heel verwarrend! Het is een gekke manier om zo je wereldtitel te krijgen maar ik ben er ontzettend blij mee.”

Meer succes 

Er was meer succes voor de Veendammer judoschool. Op de Bremer Masters behaalde Silvan Bulthuis het goud en was er brons voor Lars van Oostrum, Thijs Hensens en Hessel Nicolai. Er werden eveneens medailles behaalde door de judoka’s -15 jaar. Zij wisten op het Nederlands kampioenschap maar liefst drie medailles te behalen. Elise Rustige behaalde het zilver, brons was er voor Chloe Snip en Tijs Kubbenga.

Proefles

Er kwamen ook nog eens 60 jeugdjudoka’s in actie tijdens een onderlinge competitie voor beginnende judoka’s.De Veendammer judoschool is volop in ontwikkeling en actief in elke leeftijdscategorie. Belangstellenden zijn altijd welkom om een proefles te volgen. Meer informatie is te vinden op www.judoschoolveendam.nl.

Via De Koerier