SV Clias is Sportclub van het Jaar

Vreugde bij Clias nadat de vereniging werd uitgeroepen tot Sportclub van het Jaar.

Vreugde bij Clias nadat de vereniging werd uitgeroepen tot Sportclub van het Jaar.

WILDERVANK – SV Clias uit Wildervank is uitgeroepen tot Sportclub van het Jaar van de gemeente Veendam. Tennisclub Veendam werd nipt verslagen.

De verkiezing Club van het Jaar is een initiatief van NOC*NSF en een onderdeel van Rabo ClubSupport. Met Rabo ClubSupport biedt de Rabobank sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning.

 2165 sport- en cultuurclubs

In heel het land deden 2165 sport- en cultuurclubs mee aan de verkiezingen. Er zijn in totaal 152.000 stemmen uitgebracht. In de gemeente Veendam kreeg SV Clias 138 stemmen, op de voet gevolgd door Tennisclub Veendam met 123 stemmen.

Uitdagend jaar

Het is als gevolg van de coronapandemie zonder twijfel een uitdagend jaar geweest voor alle sport- en cultuurclubs. Zo zag SV Clias dat binnen een jaar tot twee keer toe alle trainingen in de zaal werden stilgelegd. De trainers waren echter creatief en enthousiast en bedachten online trainingen en later trainingen buiten op de atletiekbaan. Mede hierdoor bleven de leden trouw aan hun club.

Succesvolle acties

De georganiseerde speculaas-, paas- en Grote Clubactie waren bij Clias een daverend succes met de hoogste opbrengst ooit. Van deze opbrengst had de club inmiddels een nieuwe airtrack en diverse valmatten aangeschaft. Deze worden veelvuldig gebruikt sinds 19 mei, de dag waarop Clias weer in de zaal mocht gaan trainen. Jongens en meisjes kunnen al sporten bij SV Clias vanaf de leeftijd van 2 jaar. Kinderen kunnen aangemeld worden voor drie gratis proeflessen voor ouder- & kindgym, gymnas, recreatief of rhönrad turnen.

Via De Koerier

Reizen Laos