TC Smalhorst start seizoen met OldStars-tennis en jeu de boules

BEILEN – Bij TC Smalhorst in Beilen is woensdag het nieuwe seizoen van start gegaan. Er werd afgetrapt met een Old Stars-tennistoernooi. Ook werd de nieuwe jeu de boules-baan op het complex officieel geopend.

Vanwege corona konden veel evenementen in de afgelopen tijd niet doorgaan. De leden van de Beiler tennisclub hebben deze periode gebruikt om nieuwe ideeën uit te werken én te realiseren. Een van die ideeën was om het Old Stars-tennis naar Smalhorst te halen. Deze aangepaste spelvorm maakt tennis op hogere leeftijd mogelijk. Ouderen kunnen hierdoor op een gezonde manier bewegen.

Er werd gespeeld volgens de bekende tennisregels, waarbij de gele bal werd vervangen door een zachtere tennisbal. Verder is er speciale aandacht voor bewegingsvormen die als oefening worden aangeboden. Het toernooi vond woensdagmorgen plaats onder een stralende zon. Bij de organisatie kreeg TC Smalhorst hulp van de KNLTB, het Nationaal Ouderenfonds en haar partner Menzis, en het team van Gezond Midden-Drenthe.

Een tweede idee was de aanleg van een jeu de boules-baan naast het tennispark. Tijdens het tennistoernooi werd de officiële opening verricht door de wethouders Dennis Bouwman en Erjen Derks. Deze baan is voor iedereen toegankelijk. Wanneer het tennispark open is, kunnen de gebruikers van de jeu de boules-baan ook gebruik maken van de faciliteiten op het tenniscomplex.

Ada van der Pant, vroeger actief competitietennisser, is enthousiast over de combinatie van het OldStars-tennis en jeu de boules. ,,Heel gezellig’’, zegt ze. ,,Dit soort evenementen moeten ze veel vaker doen’’, aldus haar compliment richting de coördinatoren Bart de Vries en Remko Pars, die samen met andere vrijwilligers veel tijd hebben gestoken in de voorbereiding van deze succesvolle dag.

Via De Veldenkrant

Reizen Laos