Team One Time wint online quiz Tienkamp Zuidlaren

ZUIDLAREN – Het team One Time is vrijdag winnaar geworden van de online quiz van Tienkamp Zuidlaren.

Omdat de fysieke Tienkamp niet door mocht gaan dit jaar, had de organisatie besloten om afgelopen vrijdag een online quiz te organiseren. Natuurlijk met vragen over de Tienkamp door de jaren heen. Dit was voor veel deelnemers nog niet zo gemakkelijk. Hoe vaak is de Tienkamp georganiseerd? Hoe heet de wisselbeker die men kon winnen? Welk onderdeel is het vaakst teruggekomen tijdens de Tienkamp? Alle vragen komen binnenkort op de Facebookpagina van Tienkamp Zuidlaren.

Bij de fotoronde waren kleine stukjes van winkels of horecapanden uit Zuidlaren in beeld, met de vraag: welk bedrijf is dit? Natuurlijk mocht ook een muziekronde niet ontbreken. Ook waren er doe-opdrachten. Eén teamlid moest planken, terwijl de anderen twintig rollen wc-papier op zijn of haar rug plaatsten. Daarna mocht een teamlid als mummie verpakt worden in deze wc-rollen. De organisatie beoordeelde de uitvoering aan de hand van ingestuurde foto’s.

Er was uiteindelijk een shoot-out-vraag voor nodig om de winnaar van de quiz te bepalen. Hoeveel botten zitten er in het menselijk lichaam? Deze werd gewonnen door team One Time. Zij mogen een jaar lang de Zuidlaarder Tienkamp Wisselkei in huis hebben. Ook een fles bubbels ontbrak niet. Team Kitselaar 4.0 werd tweede, omdat ze er bij de shoot-out-vraag vier botjes teveel naast zaten.

,,Al met al was het een gezellige avond en is er veel gelachen” vertelt Ribca Hulst namens de organisatie van Tienkamp Zuidlaren. ,,Dit was een leuk alternatief, maar volgend jaar gaat er natuurlijk weer een fysieke Tienkamp plaatsvinden.”

Reizen Laos