Terrassen in Midden-Groningen mogen ruimer opgesteld worden

MUNTENDAM – Horecaondernemers in Midden-Groningen krijgen van de gemeente net als vorig jaar de gelegenheid om de terrassen uit te breiden in de openbare ruimte. 

Ondernemers kunnen het uitbreiden van het terras op eenvoudige wijze melden via een formulier op de gemeentelijke website.

Geen overlast 

De gemeente beoordeelt of er geen overlast werd veroorzaakt met de verruiming van het terras en dat er geen belangrijke doorgangen voor hulpdiensten worden belemmerd. Als dit in orde is, krijgt de ondernemer een tijdelijke beschikking om het terras onder voorwaarden ruimer te maken. Met een tijdelijke verruiming kon er op het terras beter afstand worden gehouden en krijgt de ondernemer de mogelijkheid om meer gasten te kunnen bedienen.

Veiligheid en gezondheid voorop

Wethouder Jan Jakob Boersma: ,,Veiligheid en gezondheid stonden voorop, het is spijtig dat het ook dit terrasseizoen weer nodig is om deze uitbreidingsmogelijkheden te geven. We hopen op deze manier toch het beste eruit te halen. We zijn allemaal toe aan een leuke tijd op het terras. We hopen daar op deze manier, net als vorig jaar, meer ruimte voor te geven.”  

Via De Koerier

Reizen Laos