Tim Smeenge eindigt als elfde in de Rothaus Bike Giro

Tim Smeenge baant zich een weg door het Zwarte Woud. (foto Sebastian Schnitzer)

Tim Smeenge baant zich een weg door het Zwarte Woud. (foto Sebastian Schnitzer)

ROTHAUS – Mountainbiker Tim Smeenge uit Zeegse is elfde geworden in het eindklassement van de Rothaus Bike Giro in Duitsland. 

De eerste etappes gingen zeker niet slecht, maar brachten ook niet het resultaat waarvoor Smeenge naar het Zwarte Woud was afgereisd. Constante klasseringen tussen de tiende en zestiende plaats leverden Smeenge een elfde plaats in het klassement op bij het ingaan van de afsluitende etappe. Met zijn zevende plaats in deze etappe van Todtnau naar Notschrei over 51 kilometer sloot hij na vier dagen afzien met een positief gevoel en de elfde plaats in het klassement de Rothaus Bike Giro af.

,,Er werd deze vier dagen ontzettend snel gereden en de top was erg breed en aan elkaar gewaagd. Je moest constant goed positioneren, net als in een wegkoers. Want ieder moment kon er ergens een gaatje vallen en zie dat dan maar weer eens dicht te rijden. Daarnaast was het ook een natte koers. De technische passages lagen er glad bij en dus was volle concentratie vereist. Nu een weekje rust en dan wachten er vijf zware dagen in de Swiss Epic”, aldus Smeenge.

De strijd om de overwinning in de Rothaus Bike Giro ging tussen de Deen Ian Millennium, de Zwitser Marc Stutzmann en de Duitser Simon Stiebjahn. Millennium wist drie van de vier etappes te winnen, maar het was Stiebjahn die er uiteindelijk met de eindzege vandoor ging. Stutzmann en Millennium maakten het podium compleet op de plaatsen twee en drie.