Tim Smeenge strandt in laatste etappe Swiss Epic

DAVOS – Mountainbiker Tim Smeenge uit Zeegse had in de laatste etappe van de Swiss Epic moeten opgeven. Een dag eerder was Smeenge hard ten val gekomen.

Donderdag voerde de derde etappe van de Swiss Epic, tevens de koninginnenrit, de mountainbikers van Sankt Moritz naar Davos over de Passo del Bernina op ruim 2300 meter hoogte. Tim Smeenge en Teus Ruijter pakten hierin een achtste plaats, ruim achter de winnaars Rohrbach en Flückiger. Smeenge kwam in de vierde etappe hard ten val, maar deze val leek zonder gevolgen te blijven. Smeenge en Ruijter eindigden zelfs nog als zevende. Hiermee stonden ze ook als zevende geklasseerd in het algemeen klassement. Maar in de ochtend van de laatste etappe voelde Smeenge zich niet fit en moest hij na de eerste klim opgeven. Ruijter reed solo de laatste etappe nog wel uit en kwam als zevende binnen, maar voor het klassement telde dat uiteraard niet meer mee. ,,Jammer dat het zo eindigt, maar bij een meerdaagse etappekoers is het de kunst om mens en fiets alle dagen heel te houden. Zeker hier op de schitterende maar uitdagende parcoursen geen eenvoudige opgave”, aldus Ruijter.

De Nederlander Hans Becking en zijn Spaanse teamgenoot Francesc Guerra Carretero wisten met een tweede plaats in de afsluitende etappe ook hun tweede plaats in het klassement vast te houden, achter de Zwitserse eindwinnaars Rohrbach en Flückiger. Het Zwitsers/Luxemburgse duo Konny Looser en Søren Nissen eindigde als derde.