Toneelvereniging Erica uit Yde speelt nieuw openluchtspel

YDE – Toneelvereniging Erica uit Yde speelt in september acht keer de openluchtvoorstelling ‘Alles goud’ bij het zandgat in het dorp.

Met ‘Alles goud’ bewandelt toneelvereniging Erica geen gebaande paden. Het stuk is nieuw en volslagen actueel. ‘Alles goud’ is een klucht over een boerenfamilie die door de stikstofmaatregelen in de problemen raakt. Maar de dochter en de zoon hebben er iets op bedacht. Ze komen met een slim reddingsplan: de boerderij werd omgevormd tot een camping. Maar is dit nou wel dé oplossing? Het script is van Okke C. Emmens, het idee van Hans Langhout, de regisseur van Erica.

Ondanks het thema is ‘Alles goud’ geen zwaar stuk. Het serieuze thema werd uitgewerkt in vrolijke scènes, grappen en grollen. Want daar zijn ze goed in bij toneelvereniging Erica. Velen herinneren zich nog ‘Het Veenspook’, dat werd opgevoerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestonden. En drie jaar geleden genoten in totaal 4000 bezoekers van de spectaculaire voorstelling ‘Het meisje van Yde’.

Toneelvereniging Erica speelt ‘Alles goud’ op 10, 11, 12, 16, 17, 18, 24 en 25 september bij het zandgat, de locatie van de ijsvereniging in Yde. Aan het openluchtspel werd medewerking verleend door Harmonie Vries. Er werd een sfeervol horecaplein ingericht door de verenigingen uit Yde en De Punt. Kaartjes voor de voorstellingen zijn te reserveren via www.openluchtspelyde.nl.