Tuinontwerper Harry Pierik geeft lezing bij Groei & Bloei

Tuinontwerper Harry Pierik.

Tuinontwerper Harry Pierik.

ZUIDLAREN – Op uitnodiging van Groei & Bloei Zuidlaren geeft tuinontwerper Harry Pierik op maandag 25 oktober een lezing met als titel ‘Vormgeving en groen: een artistieke uitdaging’.

Harry Pierik is een bekende tuinontwerper uit Zwolle. Hij kenschetst zijn tuinen als tuinen om in te dromen, tuinen die verrassend en spannend, rustgevend en harmonieus zijn. Tuinen die zowel een levend schilderij zijn als praktisch, met zithoek, zandbak of schommels. Tuinen die het landschap binnenlaten of juist lelijke voorwerpen aan het oog onttrekken. Tuinen van tijdloze schoonheid waar men het hele jaar niet op uitgekeken raakt.

Telkens ziet Pierik het weer als een artistieke uitdaging om van welke plek dan ook een paradijselijke tuin te maken. In de tuinen die hij ontwerpt, ontwikkelen zich zorgvuldig gecomponeerde borders tot een rijk gedetailleerde eenheid. Pierik is van oorsprong onderwijzer, maar is steeds meer tuinontwerper geworden. Hij had al diverse tuinen op zijn naam stonden. Het betreft niet alleen particuliere tuinen, Pierik is ook verantwoordelijk voor de vormgeving en beplanting van verschillende stukjes openbaar groen in zijn stad Zwolle. Zijn eigen Verborgen Stadstuin is beroemd tot ver buiten Zwolle.

De lezing van Harry Pierik vindt plaats in De Ludinge in Zuidlaren en begint op maandag 25 oktober om 20.00 uur. Ook mensen die geen lid zijn van Groei & Bloei zijn van harte welkom.