TurnGroep Noord organiseert landelijke turnwedstrijd in Eelde

Deelneemsters worden gehuldigd tijdens de turnwedstrijd in sporthal Groote Veen.

Deelneemsters worden gehuldigd tijdens de turnwedstrijd in sporthal Groote Veen.

EELDE – TurnGroep Noord had afgelopen weekend een grote landelijke turnwedstrijd georganiseerd in sporthal Groote Veen in Eelde. Ruim 400 turnsters reisden af naar Eelde om hun eerste wedstrijd in bijna twee jaar te turnen.

Op vrijdagavond is met vereende krachten de hele zaal omgebouwd tot een grote turnhal. Vier zeecontainers vol met turntoestellen en benodigde materialen waren aangeleverd door de KNGU. Daarnaast moesten er allerlei taken op de wedstrijddagen verricht worden door de vrijwilligers. De kassa moest bemand worden, er waren mensen nodig achter de infostand en de catering voor alle vrijwilligers, juryleden, EHBO’ers en KNGU-medewerkers moest verzorgd worden. Op de wedstrijdvloer waren vlaggers nodig als lijnrechter bij de vloer. De turnsters die niet meededen hadden een rol als groepsmeisje. Ook moest van bezoekers het coronatoegangsbewijs gecontroleerd worden.

Op zaterdag waren de teamwedstrijden. Namens TurnGroep Noord kwamen twee teams in actie. Op zondag was er de individuele meerkamp. Dèbra Knorren (senior B) en Isa Vaes (junior C) turnden namens TGN de individuele meerkamp. Een beetje onwennig in deze eerste wedstrijd sinds lange tijd, maar de resultaten beloven veel voor de rest van het seizoen. Het was duidelijk dat bij alle deelneemsters na bijna twee jaar geen wedstrijden en meerdere gedwongen trainingstops door de coronamaatregelen geen afbreuk is gedaan aan het plezier in de turnsport.

Na de turnwedstrijd van afgelopen weekend in Eelde volgen nog twee plaatsingswedstrijden, waarin de beste turnsters zich kunnen plaatsen voor de halve finale en daarna de grote landelijke finale.