Twedo doet goede zaken met een 3-1 winst op Gieten


NIEUW-AMSTERDAM  – In de zondag 3e klasse C had Twedo op het eigen sportpark Veenoord met 3-1 weten te winnen van het lager geplaatste Gieten.

De Nieuw-Amsterdammers kwamen in de 6e minuut op 1-0 nadat Gieten-doelman Roy Pijpker bij het uitverdedigen de bal via het lichaam van Bram Vuuregge in het eigen doel werkte. Vijf minuten later kon Twedo-trainer Jannes de Lange iets rustiger in de dug-out zitten. Jurben Visser kon langs de kont oprukken en zijn voorzet werd door Iwan Immink goed afgerond: 2-0. 

In de 20e minuut kon werd het 3-0. Iwan Immink wist op snelheid door de defensie van Gieten te dringen en wist deze actie te bekronen met een doelpunt. Nog voor de thee wisten de mannen trainer Rolf Veneboer iets terug te doen. Een mooie aanval werd door Florian van der Heijde met een doelpunt bekroond.

Na de hervatting ging Gieten op jacht naar de aansluitingstreffer. Het spel golfde op en neer met konsen voor beide ploegen. Twedo zag twee, drie inzetten op de deklat uiteen spatten en Gieten trof enkele keren een sterk keepende Joel Lippold als eindstation. Zowel Rolf Veneboer van Gieten als zijn collega Jannes de Lange van Twedo bracht nog wel enkele verse krachten in het veld, maar succes leverde dat niet meer op. 

Via De Zuidenvelder