Twee keer goud voor jeugdatleten DOS

DWINGELOO – Vier jeugdleden van  atletiekvereniging DOS uit Dwingeloo hebben zaterdag deelgenomen aan de Noord-Nederlandse kampioenschappen. Er werd prima gepresteerd met twee gouden medailles.

Iedere atleet doet mee in zijn of haar eigen leeftijdscategorie. Alleen voor Axelle Hoeve was dat niet mogelijk. Zij is geboren in 2015 en deed mee in de categorie van Bente Daleman die in 2013 is geboren, omdat haar categorie niet meedeed. Axelle liep een nieuw persoonlijk record op de 600 meter in een tijd van 2.37.46 minuten. Zij werd zesde in een zeer sterk veld van maar liefst 17 deelneemsters. 

In deze serie werd Bente overtuigend eerste in 2.18.02 minuten. Zij deed ook mee met de driekamp en behaalde daar het zilver met slechts een punt verschil met de eerste plaats. Een fantastische prestatie. 

Kato Smits is geboren in 2011 en moest 1000 meter lopen. Zij liet zich niet gek maken in een zeer drukke serie van 22 deelneemsters en liep een berekende koers. De tijd van 3.53.59 minuten was het resultaat en hiermee behaalde ze een gouden medaille. Op de driekamp werd zij vijfde. 

De tienjarige Jelle Sminia deed eveneens mee met de driekamp. Op alle onderdelen wist hij zichzelf te verbeteren en dat is een enorme prestatie gezien mooie persoonlijke records die Jelle al had stonden. Hij sprong 3,51 meter ver, stootte de kogel 5,62 meter ver en sprintte de 60 meter in 9,99 seconden. Genoeg voor drie clubrecords. In het eindklassement werd hij tiende van de 22 deelnemers. 

Via De Veldenkrant