Twintig verenigingen uit Tynaarlo gaan loten verkopen via de Grote Clubactie

Leden van verenigingen gaan vanaf morgen langs de deuren om loten te verkopen voor de Grote Clubactie.

Leden van verenigingen gaan vanaf morgen langs de deuren om loten te verkopen voor de Grote Clubactie.

TYNAARLO – Twintig verenigingen uit de gemeente Tynaarlo doen dit jaar mee aan de Grote Clubactie. Morgen gaan zij van start met de verkoop van loten voor hun club.

De Grote Clubactie is al bijna 50 jaar de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven en biedt een laagdrempelige manier om ook verenigingen in Tynaarlo een steuntje in de rug te geven. Door heel Nederland starten meer dan 300.000 leden van ruim 5000 verenigingen met de verkoop van loten aan familie, vrienden en buren.

Vorig jaar brak de Grote Clubactie alle records, met een opbrengst van ruim 9,5 miljoen euro voor het verenigingsleven. Dit geld was een welkome aanvulling op de door corona gemiste inkomsten. Directeur Frank Molkenboer: ,,Sommige clubs hebben als gevolg van de coronacrisis het ledenaantal en daarmee ook de contributie-inkomsten zien afnemen. De sponsorinkomsten lopen terug en veel clubs missen al ruim een jaar de inkomsten uit de kontine. Alle extra’s zijn juist dit jaar meer dan welkom. Daarnaast horen we van veel verenigingen ook dat de actie bijdraagt aan een saamhorigheidsgevoel, iets wat we de afgelopen anderhalf jaar door alle maatregelen ook hebben moeten missen.”

De verenigingen uit Tynaarlo die meedoen aan de Grote Clubactie zijn SV Yde de Punt, paardensportverenging Laarwoud (Zuidlaren), hockeyclub De Hondsrug (Zuidlaren), gymnastiekvereniging SUIZ (Zuidlaren), ritmische gymnastiekvereniging RSG Zuidlaren, korfbalvereniging Ritola (Zuidlaren), de Zuidlaarder Tennis Club, badmintonvereniging BC Toledo (Zuidlaren), basketbalvereniging Zuidlaren Trojans, tafeltennisvereniging Actief (Eelde), voetbalvereniging Actief (Eelde), Hockeyclub Eelde, judovereniging Sakura (Eelde), Sportvereniging Zeijen, Tafeltennisvereniging Vries, gymnastiekvereniging VAKO (Vries), tennisvereniging Are You Ready (Vries), TurnGroep Noord (Vries), Sportvereniging Tynaarlo en Waterscouting Nicolaasgroep (Midlaren). Van de opbrengst van de verkochte loten gaat 80 procent naar de vereniging.