Tynaarlo verwelkomt eerste bewoners AZC

EELDE/PATERSWOLDE – De eerste bewoners van het asielzoekerscentrum in Paterswolde worden half december verwacht. Na een lange en gevaarlijke reis, waarvoor ze alles hebben achtergelaten, zijn deze mensen getraumatiseerd maar hoopvol aangekomen in een voor hen vreemd land. Door de vluchtelingen een welkomstcadeautje te geven, wil het burgerinitiatief Tynaarlo Verwelkomt met een klein gebaar laten zien dat zij ertoe doen en welkom zijn.

Tynaarlo Verwelkomt hoopt dat zoveel mogelijk inwoners van Eelde en Paterswolde hun nieuwe dorpsgenoten een warm welkom willen geven met een pakketje. Tot 10 december stonden op verschillende plekken in Eelde en Paterswolde dozen waarin men een welkomstpakketje kon doneren. Zo’n pakketje bestaat uit een leuk kartonnen tasje met daarin een pak stroopwafels, chocolade, een pakje speelkaarten, kleurpotloden en een kleurboekje, een Engelse welkomsttekst en misschien een mooie tekening met een welkom.

De inzameldozen stonden onder andere bij Jumbo Pepping in Eelde, Het Ekohuis in Eelde, Albert Heijn Paterwolde en Meulman Doe-het-zelfmarkt in Paterswolde. Voor meer informatie kon men contact opnemen met de mensen van Tynaarlo Verwelkomt via andrea@tynaarloverwelkomt.nl.

Tynaarlo Verwelkomt is een burgerinitiatief dat vluchtelingen verwelkomt in de gemeente Tynaarlo en zich inzet om vluchtelingen zich thuis te laten voelen.