Tynaarlo: zo snel mogelijk nieuwe brandweerkazerne op vliegveld Eelde

EELDE – Het college van B en W van de gemeente Tynaarlo wil de bouw van een nieuwe brandweerkazerne op Groningen Airport Eelde niet langer uitstellen. De huidige brandweerkazerne op de luchthaven is sterk verouderd. Deze moet worden vervangen om weer te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Wethouder Hanneke Wiersema benadrukt het belang hiervan voor de luchthavenbrandweer: ,,Zij moeten onder fatsoenlijke omstandigheden hun werk kunnen doen.” 

B en W sluiten zich daarom aan bij het plan van de overige aandeelhouders om de benodigde extra investering te betalen uit het bedrag dat voor uitbreiding van de passagiersterminal bedoeld was. De plannen voor de terminal zijn met het teruglopen van het aantal vluchten voorlopig in de ijskast gezet. Doordat de plannen voor de komst van een nieuwe kazerne op GAE meerdere malen zijn uitgesteld en de bouwprijzen zijn gestegen, vallen de kosten hoger uit. In totaal is er nu een half miljoen euro extra nodig van de aandeelhouders.

Het voorstel van B en W werd binnenkort in de gemeenteraad behandeld. Voor de gemeente Tynaarlo gaat het om een bedrag van 20.000 euro. De raad besluit of het geld dat eerst bestemd was voor de terminal nu voor de nieuwbouw van de kazerne mag worden ingezet.

Reizen Laos