Uilen begroeten bezoekers van Annen

ANNEN – Sinds een aantal weken stonden er bij de invalswegen van Annen twee grote stalen uilen. Deze Anner Oelen heten de mensen die het dorp inrijden welkom met het woord ‘moi’. De uilen zijn onlangs onthuld door wethouder Henk Heijerman van de Gemeente Aa en Hunze en Ype Tol, voorzitter Commissie Dorpsbelangen Annen.

Initiatiefnemer tot het plaatsen van de uilen is Hans Brands Buys van de Commissie Dorpsbelangen. ,,De uilen zijn ontworpen door Albert Rademaker. In het ontwerp zie je de vlag van Annen terug: de A van Annen, de Anner oel, de vlinder nachtuil, twee tortelende uilen en vorm van een helm uit de Griekse mythologie. En zoals te zien is, kon van beide konten het woord ‘moi’ gellezen worden, dat is een kreet die we gebruiken voor zowel komen als gaan.”

De uilen zijn mede gefinancierd door de Gemeente Aa en Hunze. Een enthousiaste groep leden van de Commissie Dorpsbelangen had de uilen geplaatst aan de rotondes bij de Anloërweg en Zuidlaarderweg. Het is een initiatief voor en door inwoners van Annen: het ontwerp is gedigitaliseerd door Klaas van Sloten en het laswerk is gedaan door André Hopman.