Uitbreiding Scheperziekenhuis Emmen van start

EMMEN – De uitbreiding van ziekenhuislocatie in Scheper Emmen is van start gegaan. De contouren van het nieuwe gebouw voor de Eerste Hart Hulp en Hartbewaking (EHH/CCU) zijn inmiddels zichtbaar.

De nieuwbouw komt aan de kont van de Boermarkeweg. Het gaat om een aanbouw met twee verdiepingen. Op de begane grond komen 18 patiëntenkamers met een isolatiekamer. Op de verdieping komt onder meer een werk-, koffie- en piketkamer.

De afdeling EHH/CCU verhuist intern naar de nieuwbouw. ,,We willen op ziekenhuislocatie Scheper de acute zorgafdelingen zoveel mogelijk concentreren’, verklaart Ad Jongeling, hoofd EHH/CCU bij Treant. ,,Dat proces begon bijna een jaar geleden met de opening van het spiksplinternieuwe Hartinterventiecentrum. Door pal naast de Spoedeisende hulp en het Hartinterventiecentrum een nieuwe EHH/CCU-vleugel te bouwen, zijn patiënten straks veel sneller op de juiste plek.’’

In de nieuwe opzet worden patiënten voor de SEH, huisartsenpost en EHH/CCU bij een centraal loket aangemeld. Vervolgens gaan ze rechtstreeks door naar de juiste bestemming.

Jongeling: ,,Voor de hele regio werd de acute zorg in Emmen geconcentreerd. Meer patiënten betekent dat we onze capaciteit moeten uitbreiden. De EHH-bedden worden verdubbeld tot acht en het aantal CCU-bedden stijgt van zeven naar tien. Bovendien maken de huidige gordijnen tussen de EHH-bedden plaats voor solide muren. Dat betekent meer privacy voor onze patiënten.’’ Daarnaast biedt de clustering samenwerkingsvoordelen. ,,Bij drukte kunnen we elkaar helpen en zo nodig kunnen we gemakkelijk elkaars expertise inwinnen’’, licht Jongeling toe.

De oplevering van de nieuwbouw staat voor eind 2022 gepland. Op de huidige plek van de EHH/CCU op de derde verdieping van het ziekenhuis ontstaat ruimte voor verpleegbedden.

Via De Zuidenvelder