Vaarseizoen in Veendam van start

VEENDAM – Het vaarseizoen in Veendam is vandaag van start gegaan. Vanaf nu is het voor vaarrecreanten mogelijk om volgens de gebruikelijke brugbedieningstijden door Veendam te varen.

Er kon gebruik gemaakt worden van de jachthavens aan de Molenstreek (in het centrum van Veendam) en het Schipperskwartier (in Wildervank). Beide jachthavens liggen dichtbij de winkelvoorzieningen.

Veendam had veel te bieden

Veendam had voor de vaarrecreant veel te bieden. De karakteristieke lintbebouwing herinnert aan de veenkoloniale geschiedenis van Veendam. Met name langs het Oosterdiep zijn meerdere monumentale panden vanaf het water te bewonderen. 

Tasje

De vaarrecreant krijgt bij binnenkomst in de gemeente Veendam een tasje overhandigd. Hierin bevinden zich informatiefolders met tips voor leuke activiteiten die in en rond Veendam te ondernemen zijn. Zo zitten er meerdere fiets-, wandel- en vaarroutes in, waardoor de omgeving op allerlei manieren ontdekt kon worden.

Aanmeren

Aanmeren is in beide jachthavens mogelijk van 1 mei tot 1 oktober. De sanitaire voorzieningen (toilet- en douchevoorzieningen, legen van het chemisch toilet) zijn in beide jachthavens te gebruiken. Ook kon er water getankt worden in de jachthaven aan de Molenstreek. Uiteraard zijn ook in de jachthavens de algemene Coronarichtlijnen van toepassing.
Meer informatie is te vinden op www.veendam.nl/varen.

Via De Koerier

Reizen Laos