Vaccinatiegraad in Tynaarlo hoogste van provincie Drenthe

TYNAARLO – In de gemeente Tynaarlo is 80 procent van de inwoners van 12 jaar en ouder volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Nergens in de provincie Drenthe is de vaccinatiegraad zo hoog als in Tynaarlo.

In de gemeente Tynaarlo had 90 procent van de volwassenen één prik gehad en 82 procent is volledig gevaccineerd. Van de 12- tot 17-jarigen in Tynaarlo is 70 procent deels gevaccineerd, en 57 procent volledig. Onder alle inwoners van 12 jaar en ouder ligt de vaccinatiegraad in Tynaarlo daarmee op 88 procent voor één prik en 80 procent voor twee prikken.

Voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne had het RIVM gedetailleerde vaccinatiecijfers per gemeente vrijgegeven. Daaruit blijken grote verschillen. Op Schiermonnikoog is bijvoorbeeld 93 procent van de volwassenen ingeënt, tegen slechts 23 procent in de gemeente Urk. Over het algemeen is de vaccinatiegraad in grote steden en gemeenten die deel uitmaken van de zogenaamde Biblebelt lager, terwijl die op de Waddeneilanden en in gemeenten in het oosten en zuidoosten van het land juist hoger is.

Gemiddeld is circa 85 procent van de volwassenen in Nederland deels gevaccineerd tegen het coronavirus, en 77 procent volledig.