VAM-berg had z’n eigen burger

WIJSTER – Op de VAM-berg in Wijster werd vrijdag officieel de VAM-burger gepresenteerd. De snack is door lokale horecaondernemers gemaakt van Drentse streekproducten.

Drenthe is gastheer voor zowel het NK Wielrennen op 19 en 20 juni als het EK Veldrijden in november. Beide wedstrijden vinden plaats op de VAM-berg. Ter gelegenheid van deze evenementen is de speciale Drentse burger geïntroduceerd. De VAM-burger is voor het eerste te proeven tijdens het NK Wielrennen. Daarna komt de snack bij meerdere Drentse restaurants op de menukaart te stonden. Zo kon iedere toerist in Drenthe en de inwoners blijven genieten van de op en top Drentse lekkernij.

Wie de VAM-burger geserveerd krijgt, dient zich te realiseren dat bij de snack ook een tegenprestatie hoort. Wie de bijzonder voedzame burger naar binnen werkt, werd geacht per burger ook een beklimming van de VAM-berg op de fiets te volbrengen. De initiatiefnemers willen hiermee onderstrepen dat gezond bewegen net zo belangrijk is als goede voeding. De VAM-berg is 48 meter hoog en had een fantastisch uitzicht over de omgeving. 

Via De Veldenkrant

Reizen Laos