VAM-burger is een hit

WIJSTER – De Drentse VAM-burger is een hit. De nieuwe snack werd vrijdag voor het eerst bereid in de foodtruck ‘Wesseling on wheels’ en aangeboden aan Thijs Rondhuis, de organisator van het NK Wielrennen op de VAM-berg. Daarna liep het storm.

Tijdens het NK wielrennen van afgelopen weekend werden meer dan 2.000 broodjes geproefd en gingen veel mensen vervolgens ook nog eens voor een tweede VAM-burger.

Iris Alferink bedacht de speciale burger tijdens haar stage bij de provincie. De snack werd bereid met streekproducten en is bedoeld om de sport in Drenthe te verbinden aan cultuur. Samen met horeca-ondernemers Mark Bergmans van Hotel Wesseling en Bertus Witteveen van Restaurant Diggels werd de voedzame lekkernij ontwikkeld. ,,Super lekker”, was de reactie van Rondhuis, die tijdens het NK-weekend bijval kreeg van heel veel bezoekers die de burger ook proefden.

De kaas, het rundvlees voor de burger en het spek komen allemaal van Drentse ondernemers. Bertus Witteveen: ,,We denken dat we hiermee als Drentse horeca iets unieks kunnen toevoegen aan de kaart. Iedereen had wel een hamburger op het menu, maar door de koppeling te maken met de Drentse producten en onze eigen VAM-berg werd het iets bijzonders. We hebben prachtige horeca in Drenthe en door samen te werken aan dit soort initiatieven maken we het nog een beetje specialer. De eerste reacties waren heel enthousiast dus deze burger zal op veel plekken terug te vinden zijn op de kaart.” 

Iedereen houdt van lekker eten maar daarbij blijven bewegen is ook belangrijk. Wie een VAM-burger naar binnen werkt, werd daarom geacht een kleine tegenprestatie te leveren. ,,Bij het eten van één VAM-burger hoort één beklimming van de VAM-berg op de fiets’’, zo laten de initiatiefnemers weten. De VAM-berg is 48 meter hoog en had een fantastisch uitzicht over de omgeving.

Via De Veldenkrant

Reizen Laos