Van Goor en Savenije exposeren bij Beeldbrengers

EMMER-COMPASCUUM – Gerrit van Goor (keramiek) en Erna Savenije (schilderijen) exposeren van 10 juli tot en met 29 augustus hun werk bij galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum.

Gerrit van Goor uit Ter Apel maakt keramiek en dan vooral mensfiguren. Hij maakt veel gebruik van kleur. Hij vindt het resultaat altijd heel verrassend, zeker bij rakustoken (een baktechniek waarbij het glazuur craqueleert). ,,Als ik aan het boetseren ben, denk ik wel eens dat de figuren die ik boetseer, zelf invloed uitoefenen op hoe ze er uit gaan zien.”

Erna Savenije uit Klazienaveen schildert graag landschappen en dieren. En dan vooral stoer. De schapen en de Schotse Hooglanders met hun hoorns. Of de varkens en dan lekker in een kleur die men niet verwacht. ,,Verschillende technieken gebruiken, kleuren mengen, spelen met kleur, dat is wat er zo leuk is aan schilderen”, vindt Savenije. In het afgelopen jaar volgde ze een online cursus portretschilderen. Een ervaring die goed uitgepakte: ,,Ook dat is super leuk om te doen.”

De expositie werd op zaterdag 10 juli om 14.00 uur geopend. Gerrit van Goor en Erna Savenije zullen dan aanwezig zijn om iets over hun werk te vertellen. Beeldbrengers is ieder weekend van 10.00 tot 16.00 uur geopend.

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos