Veel animo voor Winkler Prins Indoorsoccer

VEENDAM – De zaalvoetbalcompetitie voor de leerlingen van scholengemeenschap Winkler Prins uit Veendam is vrijdag van start gegaan. Voor het zevende jaar op rij hebben kinderen van 11 tot en met 16 jaar de kons om deel te nemen aan deze buitenschoolse sportactiviteit.

De competitie werd wekelijks op vrijdagmiddag na schooltijd gespeeld in de Parkstadhal, waarbij er dit schooljaar maar liefst 167 leerlingen deelnemen. Doordat er zoveel animo voor de zaalvoetbalcompetitie is, zijn er twee competities gemaakt. Namelijk één voor de jongere kinderen (11 tot en met 13 jaar) en een competitie voor de oudere kinderen (14 tot en met 16 jaar). Ricardo Brongers (docent LO op Winkler Prins) is sinds de start van het schooljaar druk bezig geweest om de teams te werven en de competitie op te zetten, met als resultaat dat er in totaal 17 teams deelnemen. Er doen zelfs bij meerdere teams leerlingen van groep 8 uit het basisonderwijs mee.

Eerste wedstrijd 

De eerste wedstrijd ging tussen FC Kip (het complete team bestaat uit leerlingen van Hoi Pippeloi) en FC Cafetaria. Ondanks dat de meeste spelers van Cafetaria een paar koppe groter waren dan de spelers van FC Kip, wonnen de ‘jonkies’ met maar liefst 12-0. T. Hoekzema was viermaal trefzeker, terwijl L. Tehubijuluw drie keer scoorde. De tribune was erg goed gevuld met ouders, grootouders en vriendjes van de voetballertjes.

Frikondelbroodje

FC Bal op het dak won met 9-0 van FC Frikondelbroodje. Keeper C. Huizinga voorkwam met een aantal puike reddingen een nederlaag met dubbele cijfers. Met 5 goals was L. Jonker de man van de wedstrijd.

Goaltjesdief 

De derde wedstrijd van de middag ging tussen De Kleiers en FC Gerrard. Spelers van De Kleiers waren vorig schooljaar ook al actief binnen de competitie en hadden in tactisch opzicht hierdoor een voordeel. Vooral met goaltjesdief T. Mehmedovic (7 doelpunten) konden ze goed profiteren. Het werd namelijk 13-0 voor De Kleiers. FC Gerrard, bestondende uit spelers van de brugklas, zal dit schooljaar ongetwijfeld punten gaan pakken aangezien men wel degelijk over een aantal goede voetballers beschikt.

Stroopmannetjes

FC Wilderveen (een combinatie van spelers die bij Veendam 1894 en vv Wildervank spelen) mocht het opnemen tegen het talentvolle team Stroopmannetjes. FC Wilderveen hield lang stand, mede door een uitstekend keepende K. Lanting, maar ging uiteindelijk met 8-1 onderuit. Na een stroperig begin kwamen de Stroopmannetjes na de 0-2 op stoom. Vooral de 0-3 mocht er zijn: deze treffer kwam tot stand middels een flitsende aanval, waarbij de tegenstander werd weggespeeld. De sterk spelende G. Szurko was driemaal trefzeker.

Vrijdag zullen de eerste wedstrijden gespeeld worden in de competitie voor de leerlingen van 14 tot en met 16 jaar.

Via De Koerier