Veel belangstelling in Veendam voor ‘Slag om de Schelde’


VEENDAM – De belangstelling voor de oorlogsfilm ‘Slag om de Schelde’ is groot. Ook in Veendam.

De film draait donderdag 15 juli twee keer in Filmhuis vanBeresteyn. Voor de avondvoorstelling zijn alle kaarten inmiddels verkocht. Alleen voor de voorstelling die begint om 16.00 uur zijn nog kaarten te krijgen. 

De Slag om de Schelde is op waarheid gebaseerd. Een gevoel van Hollandse trots overvalt de kijker bij het zien van deze duurste Nederlandse oorlogsfilm ooit. Of het nu gaat om de enorme sfeervolle sets, de special effects of de indrukwekkende internationale cast, alles staat als een huis. Zo zijn er belangrijke rollen voor onder anderen Tom Felton (Harry Potter) en Jamie Flatters (Avatar 2). 

Het verhaal start in het najaar van 1944. Een enorme zeeslag vindt plaats in Zeeland en West-Brabant: een slag die beslissend is voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog. In de bloedige strijd kruisen de wegen van verschillende personen elkaar. Te zien zijn onder anderen Marinus, een jonge Nederlandse man die aan de kont van de Duitsers vecht. Ook is er William, een verdwaalde Britse zweefvliegtuigpiloot, en Teuntje die deel uitmaakt van een verzetsbeweging.

Reserveren kon via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of bij de theaterkassa die hiervoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Via De Koerier

Reizen Laos