Veel belangstelling voor ‘Frisse Start’ in Midden-Drenthe

MIDDEN-DRENTHE – Achttien organisaties in Midden-Drenthe hebben gebruik gemaakt van de subsidieregeling ‘Een frisse start na corona’. In totaal werd voor meer dan 50.000 euro aan bijdragen toegekend. 

De gemeente ontving 50.000 euro van de provincie, die ook de andere gemeenten in Drenthe extra budget gaf in de strijd tegen corona. Midden-Drenthe was de eerste gemeente die aan de slag ging met de subsidieregeling. Het enthousiasme bij de inwoners was zo groot, dat er voor méér dan 50.000 euro werd aangevraagd. Midden-Drenthe had daarom een deel van de aanvragen uit eigen middelen bekostigd.

Wethouder Dennis Bouwman: ,,Het aantal aanvragen voor deze subsidie laat zien dat er grote behoefte is om weer activiteiten te organiseren. Het toont ook aan dat we veel actieve organisaties in onze gemeente hebben. Daar ben ik trots op, want zij zorgen ervoor dat onze gemeente levendig blijft, nu en vooral ook straks als we weer meer mogen en kunnen.”

Gedeputeerde Hans Kuipers: ,,Juist in een tijd waarin de mogelijkheden beperkter zijn, bieden we graag wat extra’s. Alle Drentse gemeenten kunnen met het geld uit de regeling Frisse Start een steuntje in de rug bieden aan organisaties met vrijwilligers. Ik ben blij dat de gemeente Midden-Drenthe zo voortvarend aan de slag is gegaan met de bijdrage uit de regeling. Ook andere gemeenten pakken het goed op. Samen zorgen we voor een levendig en sociaal Drenthe.”

Via De Veldenkrant

Reizen Laos