Veendammers met wateroverlast bezoeken Waterbedrijf Groningen

VEENDAM – Bewoners van onder andere het Ellertsveld in Veendam hebben onlangs een bezoek gebracht aan Waterbedrijf Groningen. Deze Veendammers kampen al enige tijd met waterproblemen.

Zo had men in 2019 door breuken in de waterleiding een aantal keer geen water. Dat werd weliswaar hersteld, maar een jaar later ging het weer helemaal mis met vier leidingbreuken in korte tijd. Het waterbedrijf besloot vervolgens om de hoofdleiding te vervangen. De problemen behoorden daarmee niet tot het verleden. Een paar weken geleden waren er breuken in de leidingen in de Provincienlaan, Westereems en Straat Magelhaen.

Zorgen geuit 

,,Wij, als beheerders van de Facebookgroep ‘Veendammers voor een veilige en leefbare buurt’, hebben onze zorgen bij het waterbedrijf geuit”, vertellen Harnold en Ingrid Scheepstra. De twee kregen uitleg over het ontstonden van de breuken en werden, samen met leden van het Wijkteam, uitgenodigd voor een bezoek aan het waterbedrijf in Hoogezand. 

‘Zeer leerzaam’ 

,,We hebben een hele interessante voorlichting gehad over het onderhoud van de waterleidingen. Het was al met al zeer leerzaam. Ook kregen we het advies zeker niet te stoppen met de actie om de buurt veilig en leefbaar te houden, want goede bestrating, riool, openbaar groen en dergelijke is en blijft belangrijk”, aldus Harnold en Ingrid Scheepstra. En het bleef volgens beiden niet bij mooie woorden alleen. ,,Het waterbedrijf had zijn verantwoordelijkheid genomen door alles weer te herstellen en netjes te maken.” 

Via De Koerier

Reizen Laos