Vernieuwde Paddenpad open voor publiek

APPELSCHA – Het Paddenpad in het Drents-Friese Wold is weer geopend voor het publiek. Er zijn prachtige nieuwe beelden geplaatst. 

Het afgelopen jaar is bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha hard gewerkt om het Paddenpad te vernieuwen. Het resultaat is vanaf nu te bewonderen tijdens een wandeltocht over spannende paadjes dwars door het bos. Behalve de beelden is er nog veel meer te ontdekken in het ven en langs de oevers. Spelenderwijs kunnen kinderen hier ontdekken hoe padden zich ontwikkelen van jong naar oud. 

Het Paddenpad is al jarenlang een populaire route voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Ook veel schoolgroepen kennen het pad inmiddels. Behalve de nieuwe beelden is er ook een nieuw opdrachtenboekje gemaakt. Het is af te halen bij de balie van het Buitencentrum, samen met de rugtas met materialen. Op deze manier goed uitgerust kunnen de kinderen op ontdekkingstocht de natuur in. 

Het Paddenpad kon dagelijks van 10.00 tot 15.00 uur gelopen worden. De kosten zijn 3 euro per kind, voor de rugtas werd borg gevraagd. 

Via De Veldenkrant

Reizen Laos