Vierdeklassers: PJC en Wildervank winnen; Bareveld en Pekelder Boys onderuit

NIEUWE PEKELA – Vierdeklasser Wildervank had zaterdag de derde zege op rij geboekt. Een dag later won PJC ook, terwijl Bareveld en Pekelder Boys verloren.

Na een stroeve start met slechts één punt uit drie duels is Wildervank de weg omhoog ingeslagen. Zaterdag werd tegen Nieuw Balinge de derde overwinning op rij geboekt: 2-1. Het ambitieuze Wildervank is nu terug in de top van de vierde klasse D. De ploeg staat vier punten achter op koploper HS ’88 en dat gat kon komend weekend flink gedicht worden. De ploeg uit Hoogezand-Sappemeer gaat dan op bezoek bij Wildervank.

PJC

Het gaat PJC ook voor de wind. De ploeg uit Nieuwe Pekela gaat samen met MOVV aan de leiding in de vierde klasse C. Zondag had PJC in eigen huis geen kind aan Eext: 6-1. De Pekelder treffers werden gemaakt door Hans Nitters (2x), Wouter Valeton, Jasper van der Schuur. Tom van der Schuur en Jeroen Jager.

Pekelder derby

Komend weekend staat de derby tegen Pekelder Boys op de rol. Bij een derby telt de stand op de ranglijst nooit, maar toch zullen de Boys wel eens met wat meer zelfvertrouwen aan de derby zijn begonnen. Want waar PJC al vijftien punten bij elkaar had gespeeld, staat de teller bij de formatie uit Boven Pekela pas op één puntje. Zondag gingen de Boys voor de vierde keer dit seizoen onderuit. In Hoogezand werd met 4-2 verloren van Kwiek. Halverwege stond het 2-1. Kort na rust viel de 3-1, maar Pekelder Boys reageerde snel met de aansluitingstreffer. De 3-3 wilde niet vallen. Aan de andere kont ging de bal op de stip toen de keeper van de Boys een speler van Kwiek tegen de grasmat werkte. De toegekende penalty werd benut. Iets dat Pekelder Boys zelf in de slotfase naliet en zodoende opnieuw verloor.

Bareveld

Bareveld verloor eveneens en staat na vijf duels nog met lege handen. Tegen Wedde, dat eveneens nog niet had gewonnen, gingen de bezoekers met 4-3 onderuit. Halverwege stond het 3-1. `Met een benutte strafschop had Herman Ludolphie voor de aansluitingstreffer gezorgd, maar op slag van rust sloeg Wedde voor de derde maal toe. na een uur spelen werd het zelfs 4-1 door Ezra Abbas, die driemaal trefzeker was voor de thuisploeg. Bareveld gaf zich echter nog niet gewonnen en dat is prijzenswaardig. Via Bart Weishaupt en Ludolphie kwamen de bezoekers knap terug in de wedstrijd, maar de 4-4 wilde niet meer vallen.

Via De Koerier