Volksuniversiteit Zuidlaren voortvarend van start met nieuw cursusjaar

ZUIDLAREN – Volksuniversiteit Zuidlaren roept iedereen die belangstelling had om komend seizoen een cursus te volgen op om zich zo snel mogelijk op te geven.

In verband met de coronamaatregelen kunnen de groepen niet te groot zijn. Maar ook niet te klein, want dan kon een cursus financieel niet uit. Volksuniversiteit Zuidlaren roept geïnteresseerden dan ook op om zich aan te melden. Voor meer informatie over het cursusaanbod en voor aanmelding kon men terecht op www.vuzuidlaren.nl.

Op woensdag 25 augustus is er een informatieavond over de talencursussen in De Ludinge. Het talenaanbod van Volksuniversiteit Zuidlaren bestaat uit Engels, Duits, Frans, Italiaans, Russisch en Spaans. Voor Russisch is er komend jaar een nieuw en uitgebreider aanbod van twintig lessen. Bij Frans is er voor de geoefende cursist een leesclub, waar Franstalige boeken met elkaar besproken worden. Nederlandstalige romans komen ook aan bod, en dat is komend seizoen bij een nieuwe docent. 

Van een heel andere orde zijn de cursussen psychologie, waar de vaste docent Maarten van der Zee weer zijn uiterste best gaat doen om cursisten wegwijs te maken in de psychologie of persoonlijkheidspsychologie. Ook de docent natuurkunde zal diverse verschijnselen de revue laten passeren, waarbij het opvallend is hoe vaak we de natuurkundige wetten in ons dagelijks leven tegenkomen. Voor aspirant-fotografen is er een aantrekkelijk aanbod om de basis van het maken van een goede foto onder de knie te krijgen. Verder is er een cursus geschiedenis.

In het aanbod van de Volksuniversiteit zijn de creatieve cursussen in de meerderheid. Het blijkt dat veel mensen behoefte hebben om zelf dingen te doen, zoals creatief bezig zijn met verf, tekenmaterialen en/of klei. In zowel Eelde als Zuidlaren zijn schilder- en tekengroepen te vinden. Eelde had het boetseren naar model en Zuidlaren biedt keramiek en aquarelleren. In Eelde werd ook nog een cursus creatief schrijven aangeboden. In het dorp van Jan Pelleboer kon ook een cursus over het weer gevolgd kon worden.