Vooral schoonmakers zijn schaars in Drenthe

DRENTHE – Het aantal openstondende vacatures in Drenthe is sterk gestegen. Vooral aan schoonmakers is behoefte. Dat blijkt uit onderzoek van uitzendbureau Randstad.

Eind juli waren er in Drenthe 3881 vacatures. Dat zijn er 1.695 meer dan een jaar eerder. Vooral schoonmakers zijn schaars. Eind juli stonden er voor deze functie 170 vacatures open en dat is tweemaal zo veel als een jaar eerder. 

Veel vraag is er ook naar verkopers. Deze functiegroep neemt de tweede plaats in als het gaat om openstondende vacatures. Op drie komt de elektromonteur, gevolgd door de logistiek medewerker en de monteur werktuigen en machines. Qua vakgebieden is er in Drenthe vooral een personeelstekort in de techniek, bouw en transport en logistiek.

Volgens Randstad is bij- en omscholing essentieel om iets aan het tekort te doen, want de instroom vanuit het onderwijs is momenteel onvoldoende. Het personeelstekort vormt een belemmering voor de economische groei in Nederland, doordat een aantal bedrijven het marktpotentieel nu niet volledig kon benutten. Het maatschappelijk belang van bij- en omscholing is daardoor extra groot.

Via De Veldenkrant