Vreemde talen bij Volksuniversiteit Zuidlaren

ZUIDLAREN – Bij de Volksuniversiteit Zuidlaren starten in november verschillende cursussen Frans, Italiaans, Engels en Spaans op verschillende taalniveaus. Zowel voor beginners als voor ervaren sprekers is er een passend aanbod.

Voor wie een vreemde taal beter spreekt en verstaat, werd een buitenlandse vakontie veel leuker. Wie de taal beheerst kon buitenlandse boeken en kranten lezen, films begrijpen zonder ondertiteling en bovendien toeristen feilloos helpen als ze naar de weg vragen. In het dagelijks leven werd communiceren met mensen vanuit de hele wereld steeds belangrijker.

Ook door bedrijven werd talenkennis gewaardeerd. Steeds meer organisaties verleggen immers hun activiteiten naar het buitenland. Medewerkers komen vaker in contact met buitenlandse collega’s. Dan bereiken ze sneller en betere resultaten als ze de taal van de ander goed beheersen. Uit onderzoek blijkt dat bij circa 25 procent van de vacatures gevraagd werd naar de kennis van een vreemde taal.

Een talencursus volgen is niet alleen nuttig en leuk, maar zorgt er ook voor dat men een groep nieuwe mensen ontmoet met dezelfde belangstelling. Samen aan de slag met talenkennis maakt het leren nóg leuker. Belangstellenden kunnen altijd contact opnemen met Volksuniversiteit Zuidlaren voor een deskundig advies.

Voor meer informatie over de talencursussen van Volksuniversiteit Zuidlaren en voor inschrijving kon men terecht op www.vuzuidlaren.nl.