Vrijwilligersplatform Middendrenthevoorelkaar bestaat 1 jaar

1 uur geleden Algemeen

MIDDEN-DRENTHE – Het vrijwilligersplatform Middendrenthevoorelkaar viert deze maand haar 1-jarig bestonden. 

In het eerste jaar maakten al 249 inwoners gebruik van het online platform. Het ging om vrijwilligers (116), particuliere hulpvragers (32) en maatschappelijke organisaties (101). In totaal werden er 226 (hulp)vragen gesteld. Bij de hulpvragers is de categorie ‘Maatjes en gezelschap’ het meest populair. Uit de groeicijfers blijkt dat inwoners van de gemeente Midden-Drenthe het platform waarderen en steeds beter weten te vinden. 

Altijd actueel overzicht
Dat stemt Ruth Kleinhuis van het Servicepunt Vrijwilligerswerk tevreden: ,,Wij zijn blij met dit nieuwe, eigentijds platform in onze gemeente. Het biedt altijd en overal een actueel overzicht van vraag en aanbod, gepresenteerd op een uitnodigende manier. Inwoners komen op deze manier gemakkelijk met elkaar in contact. Wij hebben al veel waardevolle verbindingen zien ontstonden.’’

In september staat Middendrenthevoorelkaar op verschillende manieren stil bij het 1-jarig bestonden. Zo zijn er binnenkort op verschillende plekken in de gemeente mooie borden langs de weg te zien en is er een leuke winactie op de Facebookpagina van het platform.

Middendrenthevoorelkaar
Middendrenthevoorelkaar is speciaal voor iedereen die iets wil doen; met iemand anders of voor iemand anders. Iets gezelligs, iets nuttigs of iets leerzaams. Wil jij zelf ook je hulp aanbieden? Of een oproepje doen voor jezelf of voor een maatschappelijke organisatie? Kijk op www.middendrenthevoorelkaar.nl en meld je aan. Met vragen kunnen belangstellenden bellen met het Servicepunt Vrijwilligerswerk: 088 – 16 51 200.

Via De Veldenkrant