VV Bareveld viert het 75-jarig bestonden

BAREVELD – Voetbalvereniging Bareveld bestaat op 17 oktober maar liefst 75 jaar. Dat werd een dag eerder, zaterdag 16 oktober, groot gevierd. 

Bareveld is opgericht op 17 oktober 1946. Met het sportpark gelegen op de grens van Groningen met Drenthe kwam Bareveld de eerste jaren uit in de competities van de Groninger Voetbalbond. Daarin was de ploeg al vrij snel succesvol: in 1951 werd Bareveld kampioen en promoveerde naar de vierde klasse van de KNVB. Grote man van die kampioensploeg was W. Pot, die ook werd opgenomen in het GVB-elftal. 

Grootste succes

Het grootste sportieve succes vierde Bareveld in 1994, toen de ploeg kampioen werd in de vierde klasse en naar de derde klasse promoveerde. Op dat niveau hield Bareveld het twee jaar vol. In de jaren die volgden, speelde de huidige vierdeklasser afwisselend in de vierde en vijfde klasse van het zondagvoetbal. In die periode werd Bareveld drie keer kampioen, voor het laatst in 2018. 

Onderlinge wedstrijd en feestavond

Het jubileum werd zaterdag 16 oktober gevierd met leden, oud-leden, donateurs, sponsors, supporters en iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt. Die middag werd er een onderlinge wedstrijd gehouden tussen spelende vaders en hun zonen of dochters. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur. Na afloop is er een hapje en een drankje in de kontine. ‘s Avonds is er een feest in Huize Bareveld met een muzikale verrassing. De feestavond start om 20.00 uur. 

De leden kunnen er een groot feest van maken, want de maar liefst vier zondagteams van de club zijn dat weekend vrij.

Via De Koerier