Wandelen en mediteren ‘bij het krieken van de dag’ in Drouwen

49 minuten geleden Algemeen

DROUWEN – Staatsbosbeheer organiseert zaterdag 13 augustus in de bossen bij Drouwen de zomerwandeling ‘Bij het krieken van de dag’. Er is gelegenheid tot meditatie.

De deelnemers lopen in alle vroegte onder leiding van een gids op hun gemak door het bos en over de hei. Zo wandelen ze met de net opgekomen zon de dag binnen. Rond deze tijd is de dauw te ruiken en te voelen hoe de warmte de nachtelijke kilte verdrijft.

Onderweg werd de tijd genomen voor meditatie of mijmering en worden oefeningen gedaan waarmee contact gemaakt werd met de natuur. ,,Je leert je innerlijke kompas kennen en herkennen, en ervaart dat je op dat innerlijke kompas kunt vertrouwen. Dit draagt bij aan inzicht, vertrouwen en innerlijke kalmte’’, zo beloven de organisatoren van Staatsbosbeheer, die nauw samenwerken met Gabriëlle Kuijer van Intuitive Trails.

Het vertrek is om 7.00 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. Er geldt een minimum leeftijd van 16 jaar. De kosten zijn 19,50 euro per persoon. De terugkeer staat rond 10.00 uur gepland. Er kunnen maximaal vijftien mensen meelopen. Aanmelden is nodig en kon via www.staatsbosbeheer.nl/verbindingnatuurhondsrug. Deelnemers werd geadviseerd te kiezen voor comfortabele kleding, achteraf te controleren op teken en iets te drinken en te eten voor onderweg mee te nemen.

Via De Zuidenvelder