Wandelknooppuntenkaart voor natuurgebied Bargerveen

SCHOONEBEEK – Er is een wandelknooppuntenkaart verschenen voor het Bargerveen en het aangrenzende Duitse natuurgebied.

Wie in het Bargerveen wel eens de fiets pakt, is al bekend met de fietsknooppuntenkaart. Ook wandelaars kunnen nu een route uitstippelen aan de hand van knooppunten. Ze voeren langs de mooiste plekjes die het natuurpark te bieden had.

Er is geen vast begin en eindpunt. Bij iedere wegverandering is een bordje aan te treffen met daarop het volgende nummer. Zo hoeft men geen straatnamen te onthouden, alleen het volgende nummer. De kaart bevat in totaal 27 routesuggesties met lengtes van drie tot 26 kilometer. Wie wil kon over de grens tot in Duitsland doorwandelen. Daarbij gelden wel coronaregels, die te vinden zijn op grenzinfo.eu/nl.

De wandelknooppuntenkaart is vanaf midden juni gratis op te halen bij restaurant ‘bij Wollegras’ in Weiteveen, de Tourist Info in Emmen, diverse campings en de veenpoorten van het Internationaal Natuurpark Moor-Veenland: Veenpark Barger-Compascuum, Veenloopcentrum Weiteveen, Smalspoormuseum Erica, Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht en het van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam.

Op nl.naturpark-moor.eu alle routetips te downloaden (voor mobiele apparaten). Ook zonder kaarten of navigatie is het mogelijk spontaan en flexibel een eigen route samen te stellen. Bij alle knooppunten stonden wandelkaartjes met het netwerk in de omgeving en de afstand tot het volgende knooppunt.

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos