Wandelknooppuntennetwerk in Drenthe werd flink uitgebreid

MIDDEN-DRENTHE – Het zogenaamde wandelknooppuntennetwerk in Drenthe werd verder uitgebreid. In de gemeenten Midden-Drenthe, Coevorden en Borger-Odoorn worden nieuwe routes uitgezet.

Het netwerk stelt wandelaars in staat om op basis van bordjes met een nummer gemakkelijk en flexibel kleine wandelingen of langere tochten uit te stippelen. De routes gaan voornamelijk over onverharde paden door afwisselende landschappen en langs horeca, attracties, musea en bezienswaardigheden. Het netwerk volgt zo veel mogelijk bestondende wandelroutes en ommetjes om een wildgroei aan borden te voorkomen. Ook sluiten de knooppunten aan op routes in Overijssel, Friesland, Groningen en Duitsland.

De provincie Drenthe stelt 195.000 euro beschikbaar voor de uitbreiding van het wandelnetwerk, waaraan al sinds 2015 gewerkt werd. In de gemeenten De Wolden en Westerveld zijn al wandelknooppunten aangelegd, de gemeente Noordenveld is al een eind op weg met de realisatie en ook in de gemeente worden de bordjes momenteel geplaatst. 

Gedeputeerde Henk Brink: ,,Naast het fietsen past ook het wandelen in onze ambitie om dé vrijetijdsprovincie van Nederland te worden. Het doel is de realisatie van een wandelnetwerk in heel Drenthe. Met het wandelknooppuntennetwerk sluiten we aan bij de behoefte van de Drentse wandelaar. We maken wandelen nog makkelijker en toegankelijker in de gehele provincie.”

Behalve de provincie steken ook gemeenten en het Recreatieschap geld in het project. Het Recreatieschap verzorgt de coördinatie, plaatsing en het beheer en onderhoud van het wandelknooppuntennetwerk.

Via De Veldenkrant