Week lang toptennis in Muntendam

MUNTENDAM – Het Open Tennistoernooi van tennisvereniging Muntendam had een week lang toptennis opgeleverd. De organisatie spreekt van een ‘geslaagde week’ en een ‘prachtig toernooi’.

Het tennistoernooi in Muntendam beleefde een bijzondere editie. In deze tijden van corona was het namelijk een van de eerste weektoernooien die dit jaar georganiseerd mochten worden. Dat veel sporters daar nog niet helemaal klaar voor waren, was te merken aan het toch behoorlijk hoge aantal uitvallers door blessures.

Trots

Zoals altijd lagen de tennisbanen er fantastisch bij. Uiteindelijk konden bijna alle wedstrijden gespeeld worden op de geplande tijden. Zowel de spelers als de toeschouwers hebben kunnen genieten van mooie wedstrijden en de heerlijke hapjes op het terras. ,,Het was een toernooi om met trots op terug te kijken”, vertelt voorzitter Eilt Abee. ,,Vooral de vrijwilligers van onder andere de toernooileiding, het baanonderhoud en de kontine verdienen een compliment. Dankzij alle vrijwilligers en uiteraard de diverse sponsors kun je als vereniging een dergelijk toernooi organiseren.”

Mooie wedstrijden

En er waren natuurlijk veel mooie wedstrijden. Met name in de categorie 7 waren er veel inschrijvingen. In de herenenkel bleek Edwin Koster voor iedereen te sterk. Hij rekende in de finale af met Jaques Veendorp: 6-4 en 6-4. In de finale herendubbel 7 wist het koppel Erik Oorburg en Henk Poppen te winnen van Tom Koster en Edwin de Vries. In de gemend dubbel 7 zegevierde het koppel Nick Knottnerus en Josette Bosker. Zij rekenden af met Arjan Meens en Melanie Meems.Een bijzondere vermelding is er wel voor Raymond Dijk en Eddie Schoenmaker. Ondanks dat ze nog maar enkele maanden tennissen, wisten ze in de herendubbel 8 de finale te bereiken. Daarin werd verloren van Rodney Kartoidjojo en Dennis Reisiger.

De toernooicommissie, bestondende uit Edwin Koster, Ivo Niekamp, Dennie Lanting en Johan Koster, mag op een zeer geslaagd tennistoernooi terugkijken.

Via De Koerier