Week van Jonge Mantelzorger in gemeente Emmen

EMMEN – De gemeente Emmen, welzijnsorganisatie Seda, de Contactpunten Mantelzorg en Mantelzorg.nl slaan tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger tot en met maandag de handen ineen om aandacht te vragen voor deze jongeren.

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal en het geeft ook voldoening maar is soms ook zwaar. 

Vaak beseffen jonge mantelzorgers en mensen uit hun omgeving niet dat zij opgroeien in een situatie die anders is dan anders. Het zorgen lijkt voor hen vanzelfsprekend en verloopt vaak vanzelf. Toch is het goed om stil te stonden bij de gevolgen van deze zorgsituatie in het leven van een jong persoon. Kun je je nog wel goed genoeg concentreren op school als je zusje in het ziekenhuis ligt? Of moet je soms afspraken met vrienden afzeggen omdat je moeder niet alleen thuis kon zijn? Veel jonge mantelzorgers ondervinden de gevolgen van de zorgsituatie al op jonge leeftijd. Het thema van de Week van de Jonge mantelzorger dit jaar is: Niet te missen!. Mantelzorg.nl lanceert ook een campagne. Video‚Äôs, posters en verhalen laten zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren. 

Dit jaar stonden er verschillende activiteiten op het programma, zoals: een online bingo, karten bij Kartcentrum Pottendijk en een survivaldag in het bos. Voor meer informatie of het aanmelden voor een evenement kon men contact opnemen met Gerrie Vrieswijk van de Werkgroep jonge mantelzorgers, telefoon: 06 53361609.

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos