Westerbork bereidt zich voor op Drentse Fiets4Daagse

MIDDEN-DRENTHE – De inschrijving voor de Drentse Fiets4Daagse is geopend. Westerbork is ook dit keer een van de zeven startplaatsen en verwacht duizenden deelnemers. Het evenement is van 13 tot en met 16 juli. 

Vier dagen lang genieten duizenden fietsers van Drenthe, van de mooie dorpen, de steden en de natuur. Zeven startplaatsen verspreid over de gehele provincie maken zich klaar om de fietsers gastvrij te ontvangen. Naast Westerbork zijn dit Assen, Dalen, Diever, Emmen, Meppel en Norg. Jong en oud kunnen genieten van de prachtige routes verspreid over de gehele provincie. De lengte varieeert. Er is keuze uit 30, 40 en 60 kilometer. Ook zijn er weer kidsroutes en is er een Roll-on route. Ook is het mogelijk niet vier, maar één dag te fietsen.

Samen fietsen is niet alleen gezellig, het is ook gezond. Lekker actief in de schone lucht van Drenthe door de prachtige wisselende natuurgebieden. Door schilderachtige brinkdorpen en mooie steden met gastvrije horeca en ondernemers die voor een vriendelijke ontvangst zorgen. Onderweg zijn er tal van sfeervolle terrasjes waar gepauzeerd kon worden voor een koffiestop. Vier dagen lang ontdekken wat dé fietsprovincie van Nederland allemaal voor moois te bieden had. En Drenthe had vooral de ruimte zodat het in de huidige omstandigheden goed mogelijk is om voldoende afstand kunt bewaren tot mede-fietsers. 

Rekening houdend met de huidige RIVM-maatregelen en in het belang van de gezondheid van de deelnemers en alle vrijwilligers het jaarlijkse fietsevenement mogelijk maken, had de organisatie een aantal aanpassingen gedaan. Nieuw is dat de deelnemers starten in tijdsblokken. Hiermee werd spreiding gecreëerd bij het vertrek van de deelnemers. Er kon alleen online ingeschreven worden. Inschrijven ter plaatse is niet mogelijk. Vier dagen fietsen betekent vier dagen starten vanuit dezelfde startplaats. Daarbij geldt vol is vol. Op basis van de huidige maatregelen geldt er een maximum aantal starters op één moment. Dit kon betekenen dat als een startplaats het maximum aantal deelnemers bereikt had, de inschrijving werd gesloten. Onderweg hoeft men niet te stempelen. 

,,Ik ben echt een blij mens”, zegt voorzitter Jan Broertjes. ,,Het is toch geweldig dat er weer ruimte ontstaat om er samen weer meer op uit te gaan. Uiteraard binnen de 1,5 meter richtlijnen. Ook voor de organisaties achter de startplaatsen ben ik blij dat de energie die zij in dit evenement stoppen niet voor niets is geweest. We maken er samen een mooie vierdaagse van binnen de kaders die er zijn.”

Op www.fiets4daagse.nl staat alle informatie. Hier kon men zich ook inschrijven.

Via De Veldenkrant

Reizen Laos