Wielklemmen blijven op slot voor BusPoP

EMMEN – Na een lange periode aan de handrem getrokken te hebben in afwachting van meer versoepelingen, had de organisatie van stichting BusPoP Festival moeten besluiten om ook BusPoP Emmen editie 2021 te annuleren.

,,We waren in de overtuiging dat het in oktober eindelijk weer zou kunnen”, aldus de organisatoren Marcel Meijer en Boelo Klein Ikkink. Er waren zelfs plannen om er een dubbele editie van te maken op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober, zodat er meer mensen konden inchecken en de bands en horeca een extra goed weekend zouden hebben. ,,Deze plannen gaan we, zodra het weer kon, alsnog verder uitwerken.”

Het concept BusPoP leent zich volgens de organisatie niet om concessies te doen in verband de corona regels. Dit zou betekenen dat de ticketprijs verdubbeld zou moeten worden om quitte te draaien en de bussen maar halfvol zouden zitten.

De organisatie roept mensen op om de artiesten en horeca zoveel als mogelijk te steunen in deze tijd van annuleringen en beperkingen.

Voor nu kon de organisatie nog geen nieuwe datum bekend maken maar zodra er meer duidelijkheid komt, werd de derde editie gepland en in de media bekend gemaakt.

Via De Zuidenvelder