Wilhelmina Ziekenhuis Assen en Certe verlengen samenwerking

ASSEN – Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en Certe hebben hun samenwerking op het gebied van klinische chemie voor meerdere jaren verlengd. Vandaag tekenden Hans Mulder (raad van bestuur WZA) en Harjan van Dam (raad van bestuur Certe) de nieuwe overeenkomst.

De nieuwe overeenkomst is volgens Harjan van Dam goed nieuws voor de inwoners van Assen en omgeving: ,,Goede zorg begint met het stellen van de juiste diagnose. Certe helpt de specialisten van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen bij het maken van de juiste beslissingen.”

Hans Mulder: ,,De laboratoriumdiagnostiek van het WZA werd al jarenlang uitgevoerd door Certe. Wij zijn verheugd dat we deze samenwerking voor een langere periode continueren, maar ook dat wij samen onze dienstverlening aan de huisartsen en andere ketenpartners verder gaan verbeteren. Zo kijken wij naar een goede invulling van functiediagnostiek, bijvoorbeeld ecg’s, hartfilmpjes en longfunctieonderzoeken. Patiëntvriendelijk en met een duidelijke meerwaarde voor specialisten én huisartsen.”

Harjan van Dam vult aan: ,,Wij kunnen door ons integrale medische diagnostiekaanbod, het uitgebreide netwerk én dienstverlening aan andere Drentse zorgorganisaties echt van meerwaarde zijn voor het Drentse zorgnetwerk en de patiënten. Ook met het ontplooien van nieuwe initiatieven. Zo werken wij samen aan onze ambitie: zinnige en zuinige zorg, dichtbij huis.”

Klinische chemie is het vakgebied dat zich bezighoudt met medisch laboratoriumonderzoek van bloed en andere lichaamsvochten, zoals urine en ontlasting. Naast deze diagnostiek verzorgt Certe ook medische microbiologie (onderzoek naar bacteriën en virussen) en antistollingszorg (Trombosedienst) binnen het WZA en haar werkgebied.