Winkler Prins Indoorsoccer vervolgd zonder toeschouwers

VEENDAM – In de Parkstadhal is vrijdagmiddag de derde speelronde van het Winkler Prins Indoorsoccer gespeeld. Voor het eerste waren toeschouwers niet welkom.

Dit keer was het de beurt aan de leerlingen in de leeftijd van 11 tot en met 13 jaar om hun kunsten te vertonen. Een groot verschil ten opzichte van de vorige speelrondes was dat er dit keer geen toeschouwers waren. Waar eerder vele ouders en andere supporters voor extra sfeer zorgden, is voorlopig niet meer toegestonden om toeschouwers toe te laten tot de sporthal. 

De organisatie is blij dat het zaalvoetbal voor de kinderen nog wel door kon gaan. ,,Voor veel kinderen werd het spelletje gezien als een uitlaatklep, waarbij leerlingen de schoolweek op een leuke, sportieve manier kunnen afsluiten met hun vrienden. Daarnaast kon wat extra beweging nooit kwaad”, aldus de organisatie.

De middag begon met een wedstrijd tussen de Kleiers en FC Kip. Waar FC Kip de vorige speelronde nog met 12-0 had weten te winnen van FC Cafetaria, moesten ze dit keer hun meerdere erkennen in de Kleiers. Het niveauverschil was minimaal, maar FC Kip zwakte wat af naarmate de wedstrijd vorderde. Ondanks de vele konsen van de Kleiers, wisten ze hier niet optimaal van te profiteren door het goede werk van de doelman van FC Kip. Halverwege de wedstrijd was de stand nog 1-1, maar in de tweede helft werd er gas gegeven. Dit resulteerde in een overwinning van 4-2 voor de Kleiers. Mehmedovic scoorde twee doelpunten en gaat nu aan kop als topscoorder met negen treffers uit twee wedstrijden.

FC Wilderveen mocht hierna aantreden tegen FC Frikondelbroodje, dat krap zat in de spelers. Pas op het laatste moment lukte het om voldoende manschappen te regelen. Helaas voor FC Frikondelbroodje kwam het team niet tot scoren, terwijl FC Wilderveen dit wel vier keer deed: 4-0. Tatlicioglu scoorde twee keer.

De Stroopmannetjes, met grotendeels leerlingen uit klas 2, speelden tegen FC Bal op het dak. Ondanks dat FC Bal op het dak bij vlagen prima positiespel liet zien, kwamen ze er niet aan te pas. De Stroopmannetjes kregen kons na kons en wisten hier ook veel van te benutten. Luttjeboer van de Stroopmannetjes schoot vier keer raak.

De afsluitende wedstrijd werd gespeeld tussen FC Gerrard en FC Cafetaria. Met allebei een betrokken ouder als coach begonnen ze enthousiast aan de wedstrijd. Ondanks alle goede intenties van FC Gerrard, liepen ze al snel achter de feiten aan. FC Cafetaria scoorde redelijk snel een aantal doelpunten achter elkaar, waardoor de wedstrijd halverwege al beslist was. Tóch bleef FC Gerrard strijden, wat resulteerde in drie doelpunten. Het is dat vooral Kappen scherp was en maar liefst zes doelpunten scoorde, anders was de wedstrijd wellicht wat spannender geweest. FC Cafetaria won uiteindelijk met 3-9 van FC Gerrard.

Volgende week werd er niet gespeeld. De eerstvolgende speelronde is voor de leerlingen van 14 tot en met 16 jaar op 3 december. Ook dan mogen er geen toeschouwers aanwezig zijn.

Via De Koerier