Words on Bathroom Walls, film over schizofrenie, te zien in Filmhuis vanBeresteyn

VEENDAM – De film Words on Bathroom Walls is maandag 27 september te zien in Filmhuis vanBeresteyn in Veendam. De rolprent is gebaseerd op het gelijknamige tienerboek van Julia Walton, dat het vooral griezelige stigma rondom de psychiatrische aandoening over schizofrenie wil doorbreken.

Heb je schizofrenie, dan weten mensen niet hoe snel ze bij je vandaan moeten komen, laat regisseur Thor Freudenthal door Adam uitleggen. Op het oog is Adam een gewone tienerjongen. Een die naar de middelbare school gaat en een passie voor koken had. Wat niemand weet, is dat er voortdurend drie nogal merkwaardige types in zijn omgeving rondhangen: een leeftijdsgenoot in badjas, een met wierook zwaaiend hippiemeisje en een kale bodyguard in trainingspak die de hele tijd dreigt de boel kort en klein te slaan met een honkbalknuppel. Ook is er een griezelige zwarte rook met een vervormde stem die zijn aandacht probeert te trekken.

Experimenteel medicijn

Door een experimenteel medicijn krijgt Adam eindelijk zijn hallucinaties onder controle, waardoor hij zijn laatste jaar van de middelbare school kon beleven zoals zijn leeftijdgenootjes: met ruzies met zijn moeder en stiefvader, met een nieuw vriendinnetje en met een eindfeest. Het nadeel is echter dat de bijwerkingen zijn droom, toegelaten worden tot een prestigieuze koksopleiding, onmogelijk maken: hij verliest zijn smaak en zijn handen trillen zodat hij geen groente meer kon snijden.

De film start om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Via De Koerier