YouTube-organist Gert van Hoef geeft concert in Muntendam

MUNTENDAM – De op internet razendpopulaire Gert van Hoef zal zaterdag 13 november een concert verzorgen op het Van Oeckelenorgel in de kerk van de protestantse gemeente in Muntendam.

Gert van Hoef brengt werken ten gehore van diverse componisten en organisten, zoals J. Pachelbel, P. Tsjaikovski, K.J. Mulder en W.H. Zwart. Het concert werd georgaiseerd Stichting van Oeckelenorgel Muntendam en begint om 20.00 uur. Toegang is alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs. Voor kinderen tot en met twaalf jaar is de toegang gratis.

105.000 volgers 

Pas op zijn 13e jaar ontdekte Van Hoef het orgel. Zonder nog een noot te kunnen lezen, maakte hij zich in 2008 de grote Toccata en Fuga van Bach meester vanaf een animatiefilmpje op YouTube. Een paar video’s hiervan werden op YouTube gedeeld. Verrassend waren de vele reacties en aanmoedigingen vanuit binnen en buitenland. Al gauw volgden nieuwe stappen in zijn ontwikkeling op het internet. Wat als grap begon, groeide uit tot één van de meest bekeken orgelkonalen ter wereld. Hij had op zijn YouTube-konaal inmiddels meer dan 105.000 volgers. Gert van Hoef geeft daarnaast jaarlijks vele orgelconcerten in binnen- en buitenland. 

Via De Koerier