Zomer-orgelconcerten in de Grote Kerk Emmen

EMMEN – Er kunnen weer live-concerten gegeven worden in de Grote Kerk in Emmen. Pieter Pilon uit Groningen bijt het spits af.

Van 10 juli tot en met 28 augustus kon de liefhebber iedere zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur genieten van de klanken van het beroemde Roelf Meijer-orgel uit 1873. Pilon start de serie op 10 juli met muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck: Variaties over ‘De Tien Geboden’ en een Hommage aan Sweelinck van Albert de Klerk. Ook Bach zal niet ontbreken samen met variaties op zijn thema’s van Paul Christiaan Van Westering. ,,Met deze variaties komen alle klankkeuren van het orgel goed uit’’, aldus de organist.

Pieter Pilon studeerde orgel aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ook studeerde hij kerkmuziek aan het koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 1992 won de concertgever het Nationale Orgelimprovisatieconcours in Bolsward.

De toegang tot het concert is niet gratis. Kaarten à 6 euro zijn te reserveren via www.grotekerkcultureel.nl. Aan de kerk is geen kaartverkoop.

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos