Zon op Dak gestart bij HABO-autobedrijf

BARGER-OOSTERVELD – De eerste 75 zonnepanelen van het project Zon op Dak van Ondernemend Emmen en de gemeente Emmen liggen op het dak van HABO-autobedrijf in Barger-Oosterveld. 

Uiteindelijk doel is dat er daken van bedrijven in Emmen in totaal 100 hectare aan zonnenapanelen komt te liggen. HABO-autobedrijf kreeg als eerste panelen van het project op het dak. Daarmee kon het garagebedrijf in de eigen energiebehoefte voorzien en is er zelfs nog de mogelijkheid om elektrische voertuigen op te laden. En omdat het bedrijf kleinverbruiker is, kon zelfs nog energie worden teruggeleverd aan het net. 

Met Zon op Dak wil ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen bedrijven stimuleren om te verduurzamen en tegelijkertijd de gemeente Emmen helpen om de milieudoelstellingen te halen. Directeur Herman G. Idema: ,,Verduurzaming is voor ons allemaal belangrijk, maar voor bedrijven ook gewoon zakelijk gezien een noodzaak. Wie als ondernemer niet verduurzaamt, gaat daar straks gewoon extra voor betalen via bijvoorbeeld heffingen en belastingen.”

Via De Zuidenvelder