Zonnedak in Nieuwe Pekela slaat twee vliegen in één klap

NIEUWE PEKELA – Aan de Jacob de Weerdstraat in Nieuwe Pekela is door eigenaar Keetels een dak beschikbaar gesteld voor het plaatsen van 266 zonnepanelen door de coöperatie Pekela Duurzaam.

Realisatie van het zonnedak gebeurt onder de noemer Asbest eraf en zonnepanelen erop. ,,Het mooie aan dit project is dat de eigenaar van het pand zijn asbestdak kon saneren en inwoners van Pekela en directe omgeving via zonne-aandelen zonnepanelen kunnen aanschaffen”, zegt Coen Oosterveld, voorzitter van Pekela Duurzaam. ,,Dat is ook van belang voor mensen die geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen leggen, maar wel zonne-energie willen opwekken. Iedereen kon meedoen. Men helpt mee Pekela weer een stukje duurzamer te maken. Met dit project slaan we dus twee vliegen in één klap.”

Opbrengst voor Pekelder samenleving

Volgens Pekela Duurzaam is meedoen voor Pekelders ook financieel aantrekkelijk. De coöperatie wijst onder andere op een rentevergoeding van 4 procent. ,,Wat voor ons zeker ook belangrijk is”, zegt Oosterveld, ,,is dat de deelnemers als lid van de coöperatie jaarlijks op de Algemene Ledenvergadering mee kunnen beslissen wat er met de opbrengsten van het zonnedak gebeurt. Deze opbrengsten kunnen ten goede komen aan de Pekelder samenleving. Daarom doen we een oproep aan alle Pekelders om mee te doen. De eerste reacties zijn veelbelovend. Daarom hebben we er alle vertrouwen in dat het zonnedak met 266 zonnepanelen op voldoende deelname kon rekenen.”

Pekela Duurzaam hoopt dat het nieuwe zonnedak in januari gerealiseerd kon gaan worden. Meer informatie is te vinden op de website pekeladuurzaam.nl.

Via De Koerier