Zorgen over toekomst Laarwoud Manege

Wat Leefbaar Tynaarlo betreft mag de paardensport niet verloren gaan voor Zuidlaren.

Wat Leefbaar Tynaarlo betreft mag de paardensport niet verloren gaan voor Zuidlaren.

ZUIDLAREN – De fractie van Leefbaar Tynaarlo maakt zich zorgen over de toekomst van de Laarwoud Manege in Zuidlaren. Dat schrijft de partij in een brief aan het college van B en W. 

Uit het Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk op het Prins Bernhardhoeve-terrein blijkt dat de gemeente Tynaarlo na 1 januari 2022 geen nieuwe opstalovereenkomst aanbiedt aan Stichting Manege Laarwoud. Dat betekent dat de stichting de manege moet afbreken, of dat de gemeente het gebouw moet overnemen. ,,Wij hebben begrepen dat de besprekingen hierover niet zo voortvarend verlopen”, aldus raadslid John Franke in de brief aan het college van B en W. ,,Daarmee komt het voortbestonden van de paardensport in Zuidlaren onzes inziens in gevaar.” Leefbaar Tynaarlo wil van het college weten of de gemeente de opstallen moet overnemen en wat de status van de gesprekken met Stichting Manege Laarwoud is.

Leefbaar Tynaarlo vindt het van groot belang dat de Laarwoud Manege en de paardensport voor Zuidlaren behouden blijven. ,,Paardensport behoort tot het DNA van Zuidlaren. Zuidlaren had haar ontwikkeling en bekendheid mede te danken aan de historie van meer dan 800 jaar paardenmarkt en paardensport in het dorp. Dat mag niet verloren gaan omdat wij woningen willen bouwen. Wat ons betreft dan maar een paar woningen minder.”

Reizen Laos