Zuidlaarderavond in plaats van -nacht

De horeca in Zuidlaren sluiten op de dag vóór de Zuidlaardermarkt om middernacht.

De horeca in Zuidlaren sluiten op de dag vóór de Zuidlaardermarkt om middernacht.

ZUIDLAREN – Voorafgaand aan de Zuidlaardermarkt werd traditiegetrouw de Zuidlaardernacht gehouden. Dit jaar blijft dat echter beperkt tot de Zuidlaarderavond. Doorgaan tot in de late uurtjes is namelijk niet toegestonden binnen de huidige coronamaatregelen van het Rijk. Deze schrijven voor dat alle horeca- en feestgelegenheden hun deuren om 0.00 uur moeten sluiten. Hier zijn geen uitzonderingen op mogelijk.

Burgemeester Thijsen van de gemeente Tynaarlo snapt dat er andere verwachtingen leefden, mede vanwege berichten in sommige media eerder deze maand. Hierin werd een sluitingstijd van 2.00 uur genoemd. ,,Dat was optimistisch, maar achteraf voorbarig. Tijdens het corso in Eelde kon de feesttent tot 2.00 uur open blijven en de normale horeca tot 0.00 uur. Dat mocht volgens de regels toen, en dat ging ook goed. Maar in de uitwerking van de nieuwste regels is alles gelijk getrokken. Als we nu iets willen met elkaar, moeten we ons daar aan houden. Dat betekent helaas dat overal om twaalf uur de lampen aangaan en er niet meer geschonken werd. Kom daarom wat eerder en maak het gezellig met elkaar.”

Bezoekers van de Zuidlaarderavond worden met klem gevraagd om hun coronatoegangsbewijs op zak te hebben. Kortgeleden werd bekend dat dit bewijs op de terrassen niet noodzakelijk is. Maar zodra bezoekers een horeca- of andere feestgelegenheid in willen, moet het toegangsbewijs getoond worden.