Zweefvliegers starten seizoen met bijzondere vluchten

BORGERCOMPAGNIE – Het vliegseizoen is voor de zweefvliegers van de Noord Nederlandse Zweefvlieg Club uit Borgercompagnie goed begonnen.

De eerste paar dagen van het seizoen zijn gebruikt om er weer even in te komen. Ook zijn, met inachtneming van de coronamaatregelen, de lesvluchten voor leden weer begonnen. Nadat iedereen zijn checkvlucht gemaakt had, kon het seizoen echt beginnen met een tweetal bijzondere vluchten.

Ameland

Op Koningsdag draaide de wind naar het zuidoosten. Daardoor was er sprake van een goede thermiek (opstijgende lucht). Met deze voorspelling gingen de twee prestatievliegtuigen van de vliegclub op pad voor een bijzondere vlucht. Beide vliegtuigen zijn (zonder motor) over zee naar Ameland gevlogen en vervolgens gingen ze door naar Harlingen. Vanuit Harlingen werd koers gezet naar de thuisbasis in Borgercompagnie.
Lange afstandsvluchten van meer dan 500 kilometer zijn niet ongewoon voor zweefvliegers, maar een vlucht waarbij het mogelijk is om boven de Waddenzee te vliegen is uitzonderlijk.

Vliegveld Eelde 

Ook was het mogelijk om boven de stad Groningen te vliegen. Dat gebeurt niet vaak omdat er rekening dient te worden gehouden met het luchtruim van vliegveld Eelde. Met dit weer was het echter mogelijk om zo hoog te stijgen, soms zelf tot 1900 meter, dat men over het gebied van Eelde kon vliegen.

Meer informatie 

De zweefvliegers kijken er naar uit om dit jaar nog meer van dit soort vluchten te kunnen maken. Zodra de coronamaatregelen het mogelijk maken, zijn belangstellenden welkom om een vluchtje te komen maken of een dagcursus te komen volgen. Meer informatie is te vinden op www.nnzc.nl.

Via De Koerier

Reizen Laos